Let’s go.

Round and round and away we go, high not low and away we go. 

 

Een nieuwe stripbeurs in het noorden van Nederland; ik heb een plek in de foyer, op tapijt en naast Jan Jans en de kinderen. In het halfduister zit ik achter een tafel met een zwart kleed, laptop, fotoprintertje en een display met prijzen. Op de grond staan twee zuilen van karton van twee meter hoog met daaraan 128 doosjes met cartoons erin variërend van plat en dubbelzinnig tot poëtisch en filosofisch. Kies uw favoriete cartoons en u krijgt ze ter plekke uitgeprint, met doosjes erbij om thuis aan de muur uw eigen mini-cartoon-expo te realiseren. I’m a female rebel, can’t you tell, bang on the dashboard, shift in hell.

 

De plek waar ik zit wordt niet bezocht, en na overleg verplaats ik mijzelf naar de hal, in het volle licht in de loop van het publiek, naast Paulus de Boskabouter. Wegens het uitblijven van interesse van het publiek  verlaag ik mijn prijzen en bied ik geen kunstcartoonconcept meer aan maar losse printjes. Laffe kunstenaar. Driving so fast as ‘bout to piss on myself. De zon brandt genadeloos op de grote schuur en wij wachten tevergeefs op publiek. Als stripfiguur verklede mensen hoppen rond. Ik heb pijn in mijn rug. ‘U kunt zich nog steeds inschrijven voor de cursus striptekenen’, schalt door de luidspreker. Gezeteld achter mijn tafel met laptop, printer en display vraagt iemand me of ik een uitgever ben. I’m a female rebel, can’t you tell, can’t you tell. 

 

Aan het einde van de dag op weg naar het Van der Valk Hotel hoor ik een nummer op de autoradio en het upbeat tempo zwiept alle verstarring van de dag aan flarden. Ik kijk naar de tijd op mijn display en neem me voor thuis op te zoeken welke artiest hier wordt gedraaid. Miley Cyrus met 4×4. Maar daar kwam ik pas drie dagen later achter toen ik de playlists van tien zenders had opgezocht en alle nummers tussen half 5 en 6 uur had beluisterd en het nummer uiteindelijk vond op een tijd en zender die niet correspondeerde met mijn herinnering. De peettante van Miley Cyrus is Dolly Parton. Miley daarentegen is slank, heeft kleine borsten, kort haar en springt in de rondte als een dartel geitje met seksueel bewustzijn. A little bit of dirt never hurt nobody, now I got dirt all over my body.

 

‘Je bent gezond’, zegt de Chinese masseuse, bij wie ik deze week al voor de tweede keer kom met mijn lage rugpijn waardoor ik mijn eigen sokken niet meer kan aantrekken. Iets in mijn voeten of enkels is ‘heel zacht, heel goed’.

 

Ik breng toastjes rond op de verjaardag van mijn 81-jarige moeder. Een even oude vriendin van haar vertelt dat ze enige tijd geleden de rem in haar auto niet meer kon vinden en de auto tegen een boom tot stilstand liet komen. I’m in that passenger seat riding high in the air, and we’re driving fast ‘til we plum out of gas. Let’s go.